Gallerne indtager Bogensholm og vinder over Romerne
FDF Århus 4 drog sammen med FDF Viby og FDF Fredensvang på sommerlejr, hvor Gallien, romere, vand, strand, leg og tematut ventede. Fra FDF Århus 4 deltog 21 børn, hvoraf over halvdelen var på lejr for første gang. Det var en fantastisk tur, og alle børn var der fra start til slut. Sikken en succes.

Romerne hugger Idefix, og trylledrikken

Alt åndede tilsyneladende fred og idyl på FDF Århus 4.’s sommerlejr. I et par dage havde FDF-gallerne forsøgt at opbygge et godt forhold til romerne. Der var kun blevet udspioneret en lille smule, for at vi kunne blive bekendte med romernes svagheder. Puslinge, tumlinge og pilte var nu på vej i seng efter lejrbålet, men pludselig skete der noget. Majestix og Lillefix samlede alle børnene og fortalte at vi måtte ud og lede efter Obelix og Idefix. Alle børn drog nu af sted, fulde af forventninger om, hvad der mon måtte møde dem. Kort efter mødte vi Hørmetix, som havde forsøgt at følge efter Idefix og Obelix, men pludselig var de to skiltes og Hørmetix havde været nødsaget til at vente på FDFerne så gruppen kunne dele sig i to og følge hver sit spor. Puslingene fulgte nu efter Idefix’ spor og tumlinge og pilte fulde efter Obelix’ spor. Men det var ikke sådan lige til at finde de to forsvundne, fordi vi hele tiden måtte gemme os for romerne der var i nærheden. Heldigvis lykkedes det begge grupper at komme forbi romerne og befri Obelix og Idefix. På vejen hjem fra denne farefulde tur, var børnene meget trætte, men også meget stolte af, at de havde været oppe til kl. 23.00, og enda fik lov at komme i seng efter lejrens ældste deltagere. Hvad børnene ikke vistevar, at et par timer senere, kl. 01.00, blev væbnere og seniorvæbnerne vækket med sirener. Det var nu deres tur til at tage på jagt efter Asterix. Efter tre timers kamp i mod romerne og regnvejret, lykkes det væbnerne og seniorvæbnerne at befri Asterix.

Romerne bekæmpes med lagkage og vandballoner
Efter at Asterix, Obelix og Idefik var blevet befriet, manglede gallerne kun at befri Mirakulix og trylledrikken.
Enhver ved jo, at det, der skal til for at bekæmpe romerne, er vandballoner og lagkager. Alle FDF-gallerne brugte derfor formiddagen og noget af eftermiddagen på at øve sig i at snige, men også på at samle ingredienser til lagkagen og få fyldt vandballoner så alle var klar til kamp.
Den store befrielse startede med, at vi i samlet flok måtte snige os forbi to patruljerende romere, hvorefter vi kom frem til lagkagerne og vandballonerne. På Obelix’ signal gik vi alle til kamp mod romerne, og den fik ikke for lidt, da FDF-gallerne skød med vandballoner og lagkagestykker. Da der kun var faldne romere tilbage, og gruppen atter var samlet, fandt vi Mirakulix, som ikke var kommet til skade og havde alle ingredienserne til trylledrikken i god behold.

Hvor er mon tutten?
Hver dag måtte børnene ud at lede efter tutten. En dag var det snigertut en anden dag var det spilletut. Den sidste dag var det dog ikke børnene, der skulle lede efter tutten, men tutten der skulle lede efter børnene. De fleste børn og voksne var gået til vandet for at blive afkølet, og pludselig kom, Asterix, Obelix og Mirakulix gående igennem vandet, trækkende et badebassin fyldt med slikposer efter sig. Alle børn og voksne måtte nu ud i vandet for at få en pose slik. De fleste var så heldige at få en uden vand i.

Til sidst vil alle lederne gerne sig tak for lån af en fantastisk gruppe børn, som har været med til at sætte sit præg på en uforglemmelig uge med sjov, spas, gode historie, alvor og leg.

Se billederne fra årets sommerlejr på vores galleri http://www.fdf.dk/aarhus4/?page_id=16


Inden sommerlejren

Næste års sommerlejr kommer til at ligge i fra søndag d. 11. juli til fredag d. 16. Vi tager på lejr sammen med 2 andre Århus-kredse: Viby og Fredensvang, som vi har et rigtig godt samarbejde med. Det hele kommer til at foregå på lejren Bogensholm, som er en stor lejr der ligger på grænsen mellem Mols Bjerge og Ebeltoft Vig. Her lader vi gallerånden kommer over os en lille uge, og så er der jo ingen grænser for hvad der kan ske. Vi drager ud på eventyr, møder romere, pirater og andre underlige folkefærd. Herunder er et par billeder fra gallernes eventyr til at sætte lidt gang i fantasien, Det bliver vildt! Det bliver spændende og det ender som altid med en stor fest!
goldensickle1goldensickle10goldensickle11

Hvis man vil vide mere om stedet kan man tjekke http://www.bogensholmlejren.dk/, hvor der står lidt om stedet.

Så gør dig allerede klar nu og find din andre galler!

asterix-fest
<

Skriv en kommentar